Allt om plastikoperationer

Restylane -vad är det egentligen?

Restylane är en väldokumenterad produkt och varunamnet för en filler som exempelvis används för läppförstoring och fylla ut besvärande rynkor och linjer. om du har övervägt ett ansiktslyft, ögonbrynslyft, eller liknande men helt enkelt inte har råd med kostnaden för kirurgi eller tid att vänta för den nödvändiga återhämtningsperioden är Restylane ett överkomlig behandling där du kan gå tillbaka till jobbet efter en långhelg.

Var används Restylane?

Restylane kan behandla en rad olika ansiktsbesvär som djupa rynkor som vid nasiolabial veck, fåror och bekymmerslinjer över pannan eller kråkfötter som utvecklas runt ögonen. Det kan också ta itu med problem som volymförlust i läpparna och andra områden i ansiktet och ihåligheter under ögonen.
Ofta används Restylane i nedre delen av ansiktet under ögonen, kinder och för att korrigera akneärr. Den innehåller hyaluronsyra som är en kroppsnära vätska och den används för att fylla ut bekymmersrynkan dvs den som många har mellan ögonbrynen. Medlet marknadsförs som en ”skinbooster” och som ett alternativ för hudföryngring som ger ett naturligt lyster och djup återfuktning i huden.

En plastikkirurg injicerar Restylane i de områden som ska behandlas. Injektionen ”fyller” i rynkor och ihåliga områden i ansiktet och läpparna, vilket ger ett mer smidigare och ungdomligare utseende.

Fördelar med Restylane

Fördelen med Restylane är att det varar längre och orsakar mycket få biverkningar. Det är lätt att applicera (injiceras genom en liten nål). Restylane® och Botox® (botulinumtoxin ) används ofta på ett kompletterande sätt. Medan Restylane® är bäst för den undre ytan är Botox® bra för rynkor som förekommer i den övre ytan – kråkfötter eller vertikala linjerna mellan ögonbrynen – eftersom medlet förlamar muskler och stoppar huden från rynkor.

Vad innehåller Restylane

Restylane är en injektionsfyllmedel som i första hand består av hyaluronsyra som är en kroppsnära och kristallklar vätska. Restylane injiceras i huden med spruta av främst plastikkirurger och dermatologer, men utan snitt och en drastiskt minskad period återhämtning. Restylane lanserades 1996.

Läppförstoring med Restylane
Vill du ha fylliga läppar? Tjocka läppar anses av många vara mer fysiskt attraktivt än tunnare läppar. En del föds med tjockare läppar än andra men genom injicerbara fillers går det att få fylligare läppar.

Hur länge ser man effekten av Restylane?

Restylane® injektioner varar cirka sex månader, och kan precis som Botox upprepas efter behov. När Restylanets effektivitet har minskat efter sex månader till ett år absorberar kroppen materialet säkert. Återhämtning från Restylane behandlingar tar i allmänhet bara tre dagar, med många människor är nöjda efter bara en dags vila. Du kan uppleva mindre svullnad och ömhet vid injektionsstället med en mild känsla av täthet under de första dagarna.

Plastikoperation

Jag heter Daniel Larsson och är intresserad av olika skönhetsbehandlingar, och plastikkirurgi med fokus kring hårproblem.