Allt om plastikoperationer

Microdermabrasion (hudslipning) är den senaste tekniken för effektiv peeling och föryngring av huden. Det är numera en mycket populär hudbehandling där man tar bort döda hudceller i det yttersta hudlagret genom att slipa ner huden ofta med kristaller som sätts på huden. Syftet är att förbättra hyn och öka näringstillförseln och metoden kom ursprungligen från Hollywood. Microdermabrasion hjälper till att minska fina linjer, rynkor och mörka fläckar. Metoden förebygger uppkomsten av ytliga hudskador från åldrande och sol. Metoden minskar förstorade porer och ökar cirkulationen för huden.

Icke kirurgisk behandling att föryngra huden

Microdermabrasion räknas som en icke-kirurgisk kosmetisk behandling som ofta utförs av hudterapeuter och det har lanserats många microdermabrasion produkter under senare år.  Metoden är mekanisk till skillnad från kemisk peeling och den kräver ingen återhämtning tid.

Microdermabrasion behandlingen

Hudterapeuten börjar med att rengöra ansiktet. Normalt utförs  behandlingen i en serie av behandlingar  och metoden kan avlägsna fina linjer och åldersfläckar från åldrande eller solskadad hud.