Allt om plastikoperationer

Hudbehandlingar och hudföryngring

Huden på en vuxen person är 2 kvadratmeter stor och väger 10 kilo. Alla vill ha en slät hy, och att få och behålla den släta hyn är lättare än du kanske tror. Frisk hud är ett tecken på en frisk kropp, och om du vill att en jämn hy, som i slutändan kommer att få dig att se yngre ut, så här är några tips som kommer att komma igång för att uppnå och bibehålla en fantastisk hy.

Olika typer av hudbehandlingar
– få jämnare hud och mindre synliga porer

Det finns olika behandlingar för att jämna ut oregelbundheter i din hy:

Förändring av huden med stigande ålder och anti-aging lösningar

Din livsstil och ålder påverkar huden i stor utsträckning. Många yngre personer har fin hy och nöjer sig med att fixa huden snabbt med smink och ”hemma fixare” – vanliga problem är akne.

Vad kan man göra för att minska tecknen på åldrande hud?
Med stigande ålder ökar fettdepåer och huden får mer rynkor. Anti-aging hudvård omfattar ofta ett holistiskt perspektiv – där kosthållning, arbetsmiljön och motion är viktiga delar utöver själva hudbehandlingen. Det är viktigt att du äter näringsrik mat med rätt nivå av fetter, vitaminer och mineraler. Exempelvis förbrukar kroppen mycket B-vitamin vid stress som i sin tur påverkar hår och hud.

Stigande ålder innebär att cellernas delningshastighet avtar vilket innebär att huden blir tunnare. Mängden hyaluronsyra minskar vilket leder till att huden blir slappare.

Behandlingar av hud handlar ofta om anti-aging, antioxidanter och vitaminer, peeling och vanlig hudvård. Hudvård anpassas efter individernas förutsättningar med produkter som passar om personen har fet hy,solskadad hy eller om det är en rökare.

Hudvård och olika typer av hudbehandlingar

En ordentlig hudvård kommer att bidra till att skapa en frisk lyster till din hy och en friskare hudton. Med hjälp av ett rengöringsmedel som passar din hudtyp, och särskilt om du har fet hy kommer vara effektivt mot fläckar, lösa upp makeup och andra orenheter. Om du har torr hud, kan du med hjälp av lämpligt rengöringsmedel få din hudtyp för att fördröja för tidigt åldrande genom att skydda huden från vätskeförlust. Använd fuktighetskräm på huden dagligen så att den håller sig smidig och glödande. På senare tid har alltfler börjat använda olika typer av serum och en annan trend är ekologisk hudvårdsbehandlingar vilket omfattar behandlingar som vaxning, ögonbrynsplockning, naturlig facelift, lymfmassage, fransmassage, manikyr och pedikyr mm.

Skydda din hud

Skydda din hud
För mycket salt, solning, rökning och alkohol leder till att huden kan förstöras och för tidigt åldrande. Drick mycket vatten varje dag så att din hy fortsätter vara fuktig.

Hudbehandlingar för akne och aknebehandlingar

Akne är vanligt bland ungdomar och beror på talgkörtlarna men det finns även vuxen akne. Det finns flera receptfria läkemedel mot akne men det finns även läkemedel som skrivs ut med recept.
Läs mer

Hudbehandlingar för svamp, bakterier, virus och kvalster

Det finns olika hudbehandlingar som inte kräver någon operation utan dermatologiska behandlingar. Det är inte ovanligt att ett hudområde fått svamp som behöver tas bort med både salva och invärtes medicin. Om du fått svamp eller någon annan hudåkomma kan det behövas att man analyserar vilken sorts svamp som du fått i ett laboratorium för att därefter få korrekt behandling.

Hudbehandlingar för nässelutslag (urticaria)

Nässelutslag (nässelfeber) är en grupp av olika hudsjukdomar som liknar de upphöjda utslag som du får när du bränt dig på en brännässla. Det är en väldigt vanlig sjukdom som drabbar människor i alla åldrar. Upp emot 20% av befolkningen drabbas någon gång i sitt liv och orsakerna kan variera det kan tex utlösas av en allergi.

Du behöver göra ett blodprov och hudtest för att ta reda på orsakerna och hur din hud ska behandlas.Det är vanligt att man får föra en dagbok med livsmedel som man äter för att ta reda på om man är allergisk mot konserveringsmedel.