Allt om plastikoperationer

Permanent hårborttagning: Varför inte ta bort ditt hår och bli hårfri?

Ett problem som många lider av för mycket hår istället för av håravfall. Många kvinnor lider av oönskat hår, generande hårväxt och det finns många hunkar som till vilket pris som helst vill bli av med håret på bröstet. Rakning och hårborttagningsmedel är snabba sätt att bli av med oönskat hår, men de kan orsaka irritation och rodnad och håret växer fort tillbaka.

Olika hårborttagningsmetoder för oönskad hårväxt

Det finns flera alternativ som är säkra, nästan smärtfria, har färre biverkningar och bättre resultat.

 • Laserbehandlingar
  Vill du ta bort hår ska du läsa om IPL som är en närmast smärtfri laserbehandling för att ta bort hår  och GentleLase. Det är vanligt att man delar in de olika behandlingarna i exempelvis mindre områden som ansikte och händer, mellanstora område som bikinilinje och armar och ben och upp till brasiliansk storlek på behandlingarna. Ta reda på vilken sorts laser som används eftersom det kan variera väldigt mycket. Exempel på laser för att ta bort hår är  Palomar Medilux. Läs mer om oönskad hårväxt och att ta bort hår.
 • Diatermi
  Det finns även diatermi behandlingar. Det finns olika behandlingsmetoder och ofta behövs det upp till tre behandlingstillfällen.
 • Trådning (threadning)
  Trådning är vanligt i mellanöstern och länder som Indien och Iran. Man gör trådning med en bit tråd som man drar över huden och vrider och rullar tråden för att få bort varje hårstrå eller en hel rad av hår från roten. I Sverige finns det människor som är specialiserade på trådningsmetoden och en del utför det i hemmen.
 • Vaxning
  Vaxning är mer långvarigt än rakning och du kan göra det på salong eller hemma i lugn och ro med vaxremsor. Det finns också socker vax, som är gjord av socker, vatten, citronsaft, och glycerin som är ett naturligt alternativ.
 • Elektrolys
  Vid elektrolys används en liten nål som levererar en kortvågsradiofrekvens till hårsäcken som förstör hårsäcken. Metoden kan användas på alla hår och hud färger, inklusive grått eller blont och på ansiktshår.