Allt om plastikoperationer

Fillers och botox behandling på Lasercenter Fillers Fillers och fillerbehandling

Bildserie: patient hos LaserCenter som får en fillerbehandling

Vad är fillers?

Fillers ser till att fylla ut den underliggande strukturen under huden vilket innebär att huden lyfts. De kallas också för dermal filters och de används för att ta bort rynkor. Du kan också använda dem för att skapa nya strukturer exempelvis för att ta bort bekymmersrynkor och de nasolabiala vecken (vecken vid näsan ner mot munnen).

Det finns olika typer av medel som man använder på olika områden Botox och Azzalure innehåller små mängder av nervgifter som används främst för bekymmersrynkorna och runt ögonen dvs i muskler för att få dem att slapna av.

Fillers som hjälper till att lägga till volym till delar av ansiktet som är ytligt urholkat av ålder, olyckor eller en medfödd missbildning. Restylane, Juvederm och Perlane  används mer för att fylla ut områden under huden. Man brukar säga att behandlingarna håller i 6-12 månader. Enligt en ny lag som troligtvis kommer börja gälla från den 1:a juli 2017 kommer fillers att regleras och bara få utföras av läkare, tandläkare, sjuksköterskor och tandhygienister. Idag utförs fillers ofta av obehörig personal som inte har någon formell utbildning.

Kundcase med fillers på Lasercenter i Stockholm

Behandling på LaserCenter i Stockholm med fillers. I detta kundfall har läkaren gjort 2 stycken behandlingar med botox och fillers för att korrigera assymetriskt ansikte och allmän uppfräschning med mer slapp hud i ansiktet där ena sidan hängde mer och området vid munnen.

I pannan har Dr Jean Hadad på LaserCenter använt Botox samt fillers och i zonerna kring ansiktet har han skapat volymlift med fillers vilket är en behandling som skett stegvis. Det går att se en tydlig volym och formförbättring jämfört med före behandlingen.

Filler behandling - före och efter
Bild: patient före och efter filler behandlingen.