Allt om plastikoperationer

Ögonlocks plastikÖgonlocksplastik (blepharoplasty) och ögonlocksoperationer görs för att behandla rynkor och hängande ögonlock vilket är vanligt vid stigande ålder. Även för yngre personer har det blivit vanligt med ögonlocksplastik för att få dem att se elegantare och smala.

Det finns många faktorer som kan bidra till uppkomsten av lös hud eller fetthaltiga avlagringar runt och under ögonlocken vilket orsakar hängande ögonlock. Det kan finnas en genetisk predisposition kring hängande ögonlock i din familj. Det finns nästan alltid andra bidragande faktorer, viktigast av din livsstil och din omgivning. Oavsett vad orsaken till hängande ögonlock är resultatet detsamma – hängande ögonlock och fetthaltiga avlagringar som är deprimerande att titta på i spegeln och kan bidra till att du ser tröttare och äldre ut än du i verkligheten är.

Du har den tunnaste huden på dina ögonlock.När vi åldras tenderar huden runt ögonen att bli hängande. Hängande övre ögonlock eller så kallade ”påsar” under ögonen är något som många människor vill bli av med. Blepharoplasty eller ögonlocksplastik är vad många vuxna be att ha gjort när du besöker en plastikkirurg för första gången.

Syftet med ögonlocksplastik

Målet är att du ska få piggare ögon och ett levande och ungdomligt utseende och det är ett av de vanligaste plastikkirurgiska ingreppen i Sverige. Det är ett relativt enkelt ingrepp.

Priset på ögonlocksplastik

Priset för ögonlocksplastik varierar beroende på klinik och jag har sett kampanjpriser x 2 kostar från 18 000 kr (2014)

Om ingreppet

Vid operationen tar man bort överskottshud på ögonlocken. Metoden innebär att ta bort överflödig hud, muskler och fett från de övre och undre ögonlocket.

Man skiljer mellan operationer av de övre och undre ögonlocken och dessa kan opereras vid samma tidpunkt. De flesta patienter är återställda 1-2 veckor efter ingreppet. Ganska ofta är dessa människor är också intresserade av att ha en ansiktslyftning. Båda görs ofta under samma operation eftersom det är bara är en fråga om att kirurgen spenderar mer tid för att slutföra båda.