Allt om plastikoperationer

Hårtransplantation

HårtransplantationHårtransplantation är en metod som motverkar håravfallet för både män och kvinnor och ger tillbaka din frisyr. Håravfall drabbar både män och kvinnor men beror ofta på olika orsaker. Manligt håravfall är oftast kopplat till genetiska förutsättningar medan kvinnligt håravfall ofta är mer komplicerat att diagnosticera.

Det finns olika typer av hårtransplantationer

Det finns olika typer av hårtransplantationer där man flyttar på hårsäckar från baksidan av huvudet till de områden som har minst hår exempelvis i fronten och hjässan.

Den vanligaste hårtransplantationsmetoden i Europa och Sverige är FUE där man tar ut hårsäck för hårsäck. I USA är det däremot vanligare med STRIP metoden där man opererar bort en knappt 30 cm lång hudremsa i nacken. Strip som också kallas för FUT metoden innebär att du får ett lång ärr i nacken. FUT kräver dessutom att du sövs under operationen medan FUE är en betydligt mildare form av hårtransplantation där man är vaken under hela operationen och har lokalbedövning.

Utöver själva operationsmetoderna skiljer sig kvalitén ordentligt mellan olika kliniker. En del har jobbat med hårtransplantationer i många år och har ett bra operationsteam. I Sverige finns det ett fåtal bra kliniker och andra bra ställen att göra en hårtransplantation är Istanbul i Turkiet som många åker till. Priserna där är ofta lägre till högre eller samma standard som i Sverige. Det finns också kliniker i Sverige som flyger hit operationsteam från Turkiet.

Utöver hårtransplantationer är det också vanligt med laserbehandlingar och PRP-behandlingar.

En hårtransplantation räcker livet ut

En fördel med hårtransplantatationer är att de transplanterade håret inte påverkas av DHT och sitter kvar under större delen av livet. Däremot fortskrider håravfallet på den delen av håret som inte är behandlat vilket innebär att många patienter gör flera operationer under sin livstid.
Läs mer om FUE-behandlingar på hårtransplantationsguiden.se

Plastikoperation

Jag heter Daniel Larsson och är intresserad av olika skönhetsbehandlingar, och plastikkirurgi med fokus kring hårproblem.