Allt om plastikoperationer

Tonåringar som drabbas av akne åldras långsammare enligt en ny studie

Akne kan vara bra för din hud!

En ny studie som är väldigt bra nyheter för tonåringar som drabbats av akne som senare i livet kan få sin revansch över sina kamrater med perfekt hud. Personer med akne har celler med ett inbyggt skydd mot åldrande som sannolikt kommer att få dem att se bättre senare i livet enligt studien. Experter hade redan konstaterat att tecken på åldrande såsom rynkor i huden verkar ofta mycket senare hos människor som varit drabbade av akne.

En studie av vita blodkroppar tagna från individer som drabbats av fläckar visade att de hade längre skyddskåpor på ändarna av sina kromosomer. Telomerer kan förhindra att kromosomerna, paket av DNA, försämras under celldelningen. Telomerer krymper över tiden och är nära kopplade till det biologiska åldrandet – personer med långa telomerer åldras långsammare än personer med korta. Den nya forskningen visar att männniskor som drabbas av akne tenderar att ha betydligt längre telomerer och kan därför få längre ”ungdomlighet”.

Forskaren Dr Simone Ribero, från Kings College London, säger: ”Under många år har dermatologer identifierat att huden av akne drabbade tycks ålder långsammare än hos dem som inte har upplevt någon akne under sin livstid”. Även om detta har observerats i. kliniska miljöer var orsaken tidigare oklar. Medförfattare Dr Veronique Bataille, även från Kings College London, säger: ”Längre telomerer kommer sannolikt att vara en faktor som förklarar skydd mot tidigt åldrande av huden hos personer som tidigare drabbats av akne.”

 

Plastikoperation

Jag heter Daniel Larsson och är intresserad av olika skönhetsbehandlingar, och plastikkirurgi med fokus kring hårproblem.